Contacte   ES
flash
NOTICÍES
ABR
27
Prohibició de la gratuïtat de les bosses de plàstic als comerços
Prohibició de la gratuïtat de les bosses de plàstic als comerços
27 abr 2017

Es prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic, inclòs el plàstic en general, el plàstic oxodegradable i el plàstic biodegradable, amb exclusió de les bosses compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent, en els punts de venda de mercaderies o productes.

Les bosses afectades són:

  • Bossa de caixa: qualsevol bossa utilitzada per a transportar la compra i que es pot portar en una sola mà gràcies a la confecció de les nanses, com ara bosses samarreta, bosses de nansa encunyada, bosses de nanses plàstic flexible, bosses de nanses rígides, bosses de nanses de corda, i qualsevol altre tipus de bosses amb nanses.
  • Bossa de lliurament a domicili: qualsevol bossa, amb nanses o sense, utilitzada pels serveis propis o subcontractats pels punts de venda de mercaderies o productes per a transportar i lliurar a domicili la compra de llurs clients.

L’ARCA APLICA LA NOVA NORMATIVA A LA BOTIGA DE SEGONA MÀ I COBRARÀ LES BOSSES DE PLÀSTIC, tot i així, els ciutadans i ciutadanes poden utilitzar alternatives per substituir-les, com el cabàs, el carretó de la compra, les bosses reutilitzables, etc

 

 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
MAR
13
Com més punts de recollida, més aparells reciclats!
Com més punts de recollida, més aparells reciclats!
13 mar 2017

Des de l’Arca del Maresme, es vol recorda que està engegada, des de fa pràcticament un any, la campanya de l’Agència de Residus de Catalunya enfocada a la recollida d’aparells electrònics petits.

Tot i que aquesta és una campanya orientada a incrementar la recollida selectiva d’aparells elèctrics i electrònics en desús, la prioritat del consumidor ha de ser la reparació i la reutilització dels productes, cosa que suposa allargar-ne la vida útil i col·labora a una correcta gestió dels residus.

Si no es pot, el consumidor té a l’abast el sistema de recollida selectiva que l’administració estableix per garantir-ne el reciclatge: deixalleries o punts verds i, ara, també, totes les botigues d’electrodomèstics, amb els requisits que estableix el Reial Decret.

És per això que des de l’Arca es vol recordar que ELS PETITS ELECTRODOMÈSTICS NO ES PODEN LLENÇAR ALS CONTENIDOR DE ROBA USADA.

 

Aquest és el distintiu que trobaràs a les botigues que funcionen com a punts de recollida de petits aparells elèctrics i electrònics.

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
FEB
6
IMPLANTACIÓ DEL MODEL PORTA A PORTA A LA TOTALITAT DEL MUNICIPI D'ARGENTONA
IMPLANTACIÓ DEL MODEL PORTA A PORTA A LA TOTALITAT DEL MUNICIPI D'ARGENTONA
La recollida selectiva supera el 80% durant el mes de gener
6 feb 2017

Des de fa anys, l’Arca del Maresme realitza el servei de recollida de residus d’Argentona, fins ara el model porta a porta es concentrava a la zona del nucli urbà, però actualment s’ha implantat una ampliació d’aquest model de recollida de brossa domèstica a tot el municipi.

 

Va iniciar-se el mes d’octubre de l’any passat al barri del Cros i s’ha completat el 2017 amb les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa. A més, també es va trasllada l’àrea d’emergència de Bellavista a la deixalleria municipal per a un major control en la recollida i gestió dels residus. 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
anterior 3 4 5 6 7 8 siguiente
ARXIU DE NOTÍCIES
Cerca una noticia
arca del maresme
Col·laborem
Intermon Oxfam charter
Disseny i programació: Clickart
-
Política de Cookies
-
Consentiment informat
-
Avís legal