Contacte   ES
flash
NOTICÍES
AGO
27
QUANTS PLANETES CONSUMIM?
QUANTS PLANETES CONSUMIM?
27 ago 2018

 

El model actual de consum als països desenvolupats té un impacte molt negatiu sobre el medi ambient local i, encara que no ens n’adonem, afecta també tot el planeta.

 

Què és una petjada ecològica?

És una manera de calcular l'impacte que causa el nostre estil de vida actual. Es calcula en hectàrees de terra necessàries per produir tota l’energia, aliments, aigua i recursos naturals que consumim. També inclou els residus i emissions de gasos que generem i que la Terra ha d’assimilar.

 

Hi ha moltes maneres de saber el nostre impacte sobre la terra. Proposem una web molt visual i interactiva que permet calcular i compensar la Petjada de Carboni a traves d’iniciatives per actuar contra el Canvi Climàtic:

https://www.ceroco2.org/calculadoras/home

 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
JUL
9
SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS MUNICIPALS DE SANT VICENÇ DE MONTALT
SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS MUNICIPALS DE SANT VICENÇ DE MONTALT
9 jul 2018

L’ARCA SERVEIS AMBIENTALS ha resultat adjudicatària, una vegada més, del concurs de la recollida d’escombraries del municipi de Sant Vicenç per un període de 4 anys i 2 anys possibles de pròrroga. El servei mantindrà el sistema de recollida actual i oferirà aportacions i millores, com el manteniment i substitució dels contenidors, la neteja de les àrees d´aportació i l’ampliació de la neteja dels contenidors, tant per dins com per fora. Així mateix, inclourà la recollida selectiva a les guinguetes de la platja, que fins ara anava a càrrec de la brigada municipal.

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
JUN
20
ECONOMIA CIRCULAR, EL RESIDU ESDEVINGUT RECURS
ECONOMIA CIRCULAR, EL RESIDU ESDEVINGUT RECURS
20 jun 2018

L’economia circular és un concepte econòmic que s’interrelaciona amb la sostenibilitat, i el seu objectiu és el valor dels productes, els materials i els recursos (aigua, energia,…) perquè es mantinguin a la economia durant el major temps possible i que es redueixi al mínim la generació de residus.

Des de Catalunya ha sorgit una iniciativa, per donar impuls a la idea; és l’Observatori d'Economia Circular, que és un node de referència sobre aquest tema amb les funcions d’aglutinar, fer accessible, fomentar l’intercanvi i la col·laboració, estructurar de forma homogènia i coherent el conjunt d’iniciatives existents, generar coneixement sobre economia circular a Catalunya, avaluar-lo i fer-ne el seguiment del seu progrés a Catalunya. 

Web: Observatori d'Economia Circular 

 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
anterior 1 2 3 4 5 6 siguiente
ARXIU DE NOTÍCIES
Cerca una noticia
arca del maresme
Col·laborem
Intermon Oxfam charter
Disseny i programació: Clickart
-
Política de Cookies
-
Consentiment informat
-
Avís legal