Contacte   ES
flash
NOTICÍES
SET
14
COMENÇA LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE!
COMENÇA LA SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE!
14 set 2018

 

De l’16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema: “Combina i mou-te!

La Setmana de la Mobilitat Sostenible se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. La Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament.

Són els següents:

       Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús el vehicle (protecció de la qualitat de l’aire, prevenció d’accidents de trànsit, reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle i consum racional dels recursos energètics).

 

       Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

       Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

       Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

 

       Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat

 

 

 

Activitats 2018

http://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/sem/

 

 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
AGO
27
QUANTS PLANETES CONSUMIM?
QUANTS PLANETES CONSUMIM?
27 ago 2018

 

El model actual de consum als països desenvolupats té un impacte molt negatiu sobre el medi ambient local i, encara que no ens n’adonem, afecta també tot el planeta.

 

Què és una petjada ecològica?

És una manera de calcular l'impacte que causa el nostre estil de vida actual. Es calcula en hectàrees de terra necessàries per produir tota l’energia, aliments, aigua i recursos naturals que consumim. També inclou els residus i emissions de gasos que generem i que la Terra ha d’assimilar.

 

Hi ha moltes maneres de saber el nostre impacte sobre la terra. Proposem una web molt visual i interactiva que permet calcular i compensar la Petjada de Carboni a traves d’iniciatives per actuar contra el Canvi Climàtic:

https://www.ceroco2.org/calculadoras/home

 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
JUL
9
SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS MUNICIPALS DE SANT VICENÇ DE MONTALT
SERVEI DE RECOLLIDA DE RESIDUS MUNICIPALS DE SANT VICENÇ DE MONTALT
9 jul 2018

L’ARCA SERVEIS AMBIENTALS ha resultat adjudicatària, una vegada més, del concurs de la recollida d’escombraries del municipi de Sant Vicenç per un període de 4 anys i 2 anys possibles de pròrroga. El servei mantindrà el sistema de recollida actual i oferirà aportacions i millores, com el manteniment i substitució dels contenidors, la neteja de les àrees d´aportació i l’ampliació de la neteja dels contenidors, tant per dins com per fora. Així mateix, inclourà la recollida selectiva a les guinguetes de la platja, que fins ara anava a càrrec de la brigada municipal.

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
1 2 3 4 5 6 siguiente
ARXIU DE NOTÍCIES
Cerca una noticia
arca del maresme
Col·laborem
Intermon Oxfam charter
Disseny i programació: Clickart
-
Política de Cookies
-
Consentiment informat
-
Avís legal