Contacte   ES
flash
NOTICÍES
OCT
20
El Maresme és la comarca de l'àrea de Barcelona que millor separa els residus i de les que més en genera
El Maresme és la comarca de l'àrea de Barcelona que millor separa els residus i de les que més en genera

L’Agència de Residus de Catalunya, ha presentat les dades del 2016 de residus municipals a l’àrea de Barcelona, (inclou l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental). Les dades mostren una generació total de 2.278.434 tones de residus municipal. La generació per càpita arriba als 1,24 kg/hab./dia, per sota de la mitjana de Catalunya, que és d’1,36 kg/hab./dia.

 

A la regió de Barcelona, la recollida selectiva neta s’ha situat en el 27,69%, lleugerament per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 30,41%. I la comarca que més residus municipals ha recollit selectivament excloent els impropis presents és el Maresme, amb un índex de recollida selectiva neta del 33,30%.

 

 

Es preveu que l’any 2018, el cànon per disposició en abocador passarà dels 30 euros als 35,60 euros per tona; i el gravamen per incineració, dels 14,50 euros als 17,80 euros per tona. L’encariment ha comportat que molts municipis estiguin estudiant adoptar models i sistemes de recollida més eficients que els permetin portar menys fracció resta a disposició.

 

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/303612/ca/maresme-comarca-larea-barcelona-millor-separa-residus-genera.do

 

Vota aquesta notícia
Enviar a
Facebook
Menéame
Digg
delicius
Technoratti
yahoo
ARXIU DE NOTÍCIES
Cerca una noticia
arca del maresme
Col·laborem
Intermon Oxfam charter
Disseny i programació: Clickart
-
Política de Cookies
-
Consentiment informat
-
Avís legal